Logg inn

For innlogging til ditt verktøy.
 
Brukernavn
Passord
 

Nyheter på RSS

Du kan abonnere på våre
nyheter som RSS-feed.
 

Nyheter på e-post

Meld deg på for å motta nyheter fra oss på e-post.
 
E-post
 

Søk på våre sider

Søk på våre sider etter
relevant informasjon.
 
Søketekst
 
Vennligst vent...

 

Historie

Historie

Det er usikkert hvor lenge det har bodd folk på Finsås, men gården er trolig en av de eldste gårdene i Snåsa og fortsatt er gårdsmiljøet fremtredende. På Finsås har det bodd folk i flere tusen år, og fortsatt finnes mange spennende spor etter aktiviteter fra tidligere tider.


Kvinnegrav

En kvinnegrav fra folkevandringstiden ble funnet like ved hovedbygningen på Finsås. Den unge kvinnen ble gravlagt der rundt 600 e.kr og fikk blant annet med seg et beslagstykke i sølv, som helt tydelig er inspirert av irsk håndverk. Dette motivet av en fugl, er videreført i logoen til Finsås kurssenter. 


Skoledrift

Det har vært drevet skoledrift her fra midten av 1930-tallet og frem til år 2000. Fra august 2000 har Finsås Kurssenter AS tilbudt område og lokalene på Finsås til alle som har bruk for en arena i kurs- og seminarsammenheng.


Naturskjønn med fantastisk orkideflora

Den 2500 mål store eiendommen med 3,5 km lang strandlinje til Snåsavannet har rik og variert natur, blant annet med en fantastisk orkideflora, som er verdt turen hit alene. Blant disse er både den største orkideen i Skandinavia - fruesko (marisko), flueblomsten og den svært sjeldne huldreblomen. 


Beliggenhet


Fruesko

Finsås ligger i Snåsa kommune ca 10 km sør for Snåsa sentrum. Fra Steinkjer er det ca 5 mil å kjøre nordover langs Snåsavatnet. Finsås ligger ca 2,5 timer fra Trondheim og ca 2 timer fra Trondheim Lufthavn, Værnes. Du kommer til Finsås ved å kjøre RV 763 på sørsida av Snåsavannet - eller med tog. Toget stopper 5 minutter fra døra. Vi ordner med transport fra togstopp.

Finsås | 7760 Snåsa | Telefon: 7415 2430 | Mob: 4825 6357| E-post: post[at]finsas.no | NO 982 249 074 MVA
Powered by Softdata